IT megoldások a közösségi közlekedésben Magyar English

Magyar Innovációs Nagydíj kiemelt elismerésében részesült cégünk

Cégünk „A jövő közösségi közlekedésének informatikája ma” címmel pályázatot adott be a Magyar Innovációs Szövetség XX. nagydíjára.

A Magyar Innovációs Szövetség kiemelt elismerésében részesítette a HC Linear Kft.

A pályázaton a közösségi közlekedésben résztvevő vállalatoknak (Volánoknak) fejlesztett forgalomirányító, utastájékoztató, jegy- és bérletértékesítő „Vektor” fantázianevű komplex rendszerünkkel indultunk.

A pályázat címe:
A jövő közösségi közlekedésének informatikája ma

A pályázat témája:
Tömeg-közlekedési eszközök irányításának, elszámolásának, utas tájékoztatásának, biztonságának fejlesztése hardver és szoftver eszközök tervezésével, kivitelezésével és értékesítésével.

Funkciók:
A rendszer jegyet és bérletet ad, kezeli az elektronikus jegyet, ajtószkenner segítségével számolja a fel- és leszálló utasokat.

A jegy- és pénzforgalomról, ill. annak helyéről folyamatos és megbízható információt küld a központnak, ahol az adatok feldolgozásra kerülnek.

Pontos információt ad az utasoknak a közlekedési eszközökön a megállókról, az átszállásról, az esetleges rendkívüli eseményekről, ill. pontos információt ad a megállókban várakozóknak a járat várható érkezéséről.

Továbbá írásban és hanggal, interneten figyelemmel lehet kísérni a közlekedési eszközök pillanatnyi helyét és mozgását is. Wapon le lehet kérni a járat érkezési idejét az aktuális megállóban.

Folyamatosan továbbítja és naplózza a járműsebességét, haladásának helyét, valamint az ajtók állapotát stb.

A fenti feladatok elvégzésére fedélzeti számítógépet, ajtószkennert, intelligens megállókat, zöld út kártyákat, fekete doboz egységet és több kisebb hardvert fejlesztettünk, valamint elkészítettük a kapott adatok hasznosításához szükséges szoftvereket is.