IT megoldások a közösségi közlekedésben Magyar English

Együtt utaznak - A T-System és a HC Linear

Magyarországon az informatikai iparban nem csak a termékek kereskedelmével vagy szoftverfejlesztéssel lehet virágzó vállalkozást működtetni, hanem igenis helye van a hardverfejlesztésnek és –gyártásnak is, amire jó példa a T-Systems Magyarországgal szorosan együttműködő HC Linear Kft is.

„Nem csak nevében hordozza a fejlesztés szót a HC Linear Műszaki Fejlesztő Kft. Az alapítás óta eltelt húsz évben a HC Linear bebizonyította, hogy Magyarországon is van létjogosultsága az informatikához köthető hardverek fejlesztésének és gyártásának. A cég 2012-ben megkapta a Magyar Innovációs Szövetség XX. nagydíját a közösségi közlekedésben részt vevő vállalatoknak fejlesztett forgalomirányító, utastájékoztató, jegy- és bérletértékesítő „Vektor” fantázianevű komplex rendsze­rükért.
A HC Linear megoldásainak közös jellem­zője, hogy innovatívan ötvözik a különféle mérnöki területek megoldásait: az informa­tikai hátteret a kommunikációs technoló­giákkal és speciális hardverelemekkel. Így születtek meg azok a rendszerek, amelyek megalapozták a vállalat hírnevét: vezeték nélküli szavazatszámláló és konferencia­rendszerek, beléptető rendszerek, mobil menetjegy- és bérletkezelő rendszerek, vagy éppen a GPS alapú forgalomirányító és utastájékoztató rendszerek.”

A teljes cikk a JövőKépen - a T-System ügyfélmagazin oldalán.