IT megoldások a közösségi közlekedésben Magyar English

Üzemanyag ellenőrző modul

Üzemanyag fogyasztás csökkentés
Üzemanyag fogyasztás csökkentés
Üzemanyagszint mérő
Üzemanyagszint mérő
Üzemanyag átfolyás mérő
Üzemanyag átfolyás mérő
Kimutatások
Kimutatások
Járművezetők feletti üzemanyag kontroll
Járművezetők feletti üzemanyag kontroll

A közlekedési vállalatok egyik legjelentősebb költsége az üzemanyag költség. A HC Linear kft. olyan komplex megoldással rendelkezik, mely segítségével csökkenthető az üzemanyaggal való visszaélés, pontosan kontrolálható az elfogyasztott gázolaj mennyisége és jelentősen csökkenthető annak fogyasztása.

Az üzemanyagmérésre két merőben eltérő, különböző előnyökkel és hátrányokkal járó módszer lehetséges. E két megoldás az üzemanyagszint mérés és az átfolyás mérés. Cégük mindkét mérési módszerhez tud szállítani (több ezer járművön tesztelt, ipari kivitelű) érzékelőt.

A mérő átalakítók a fedélzeti számítógéphez csatlakoznak, így nincs szükség külön vezérlő berendezésre, GPS-re, stb... . A mérést a rendszer másodperces részletességgel végzi. Az értékek mellé folyamatosan párosítja a fedélzeten keletkező egyéb forgalmi adatokat is. (Mint pl. időpont, GPS koordináták, járművezető neve, rendszám, FORDA / járat azonosító, utastér hőmérséklet, megtett út, ajtók állapota, sebesség, 3D gyorsulás, üzemanyag töltő nyílás érzékelőjének állapota, fűtés és klíma üzemidő, stb…)  Az adatok GPRS kapcsolaton keresztül a központi szerverre jutnak ahol számos kiértékelő program segít azok részletes elemzésében. Így nem csak az üzemanyag visszaélésekre, a valós járatra-, fordára-, járműre-, járművezetőre vetített fogyasztásra, hanem a helytelen vezetési stílusra vagy a műszaki hibás járműre is fény derül. A rendszer képes kezelni a töltőállomásról érkező adatokat is.

A rendszer képes az indokolatlan üzemanyagfogyás pillanatában jelzést adni a diszpécsernek.

A háttérrendszer Excel táblázatot és grafikont produkál kimenetként, mely tovább szerkeszthető és feldolgozható. Igény esetén kimutatásokat tud küldeni akár a vállalatvezetők e-mail címére is. Természetesen a meglévő szakmai rendszerrel is integrálható a modul.

Termékjellemzők

Üzemanyagszint mérő műszaki jellemzői:

  • Szigetelt elektródás kivitel, IP 65 –ös tokozati védelem
  • A bekapcsolás után gyakorlatilag azonnal használható.
  • Tartály aljáról vagy a tetejéről benyúló felszerelési lehetőség 50 pontos tartálykalibrációs lehetőség
  • Kiváló mérési pontosság és linearitás a teljes mérési tartományban
  • Programozható időállandójú digitális szűrés, csillapítás

Üzemanyag átfolyás mérő műszaki jellemzői:

  • Kétkörös átfolyás mérés (oda és visszafolyó ág különbségének mérése)
  • megszakított tápellátás esetén is számlál

Bevezetéssel járó előnyök:

  • Bizonyítottan, 10%-al csökkenthető a felhasznált üzemanyag mennyisége!
  • Pontos norma számítás